Charterschip Hollandia

De wens om het schip te laten stralen en coaten bestond al enige tijd. Na een korte zoektocht kwam Evelien bij ons uit. Wij hebben voor een deel het staalwerk van de tjalk uit 1901 hersteld. Daarna hebben wij het schip mogen stralen, coaten en voorzien van nieuw schilderwerk. Voor de romp is een degelijk 2-componenten epoxy systeem gebruikt. Dit is een 2-componenten epoxy die ‘verkrijt’ onder invloed van het weer, waardoor het een authentieke uitstraling krijgt in de kleur zwart . Het boeisel heeft een hoogglans aflak Nelf 2DN in een zachtblauwe kleur gekregen met zwarte en paarse details. De romp heeft geen aflak gekregen, maar heeft als laatste laag de Hempel 45143 in de kleur zwart.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Staalwerk
  • Stralen
  • Schilderen

Evelien Prins over dit project

De wens om het schip buitenom te laten stralen en coaten was er al enige tijd. Na een korte zoektocht kwam ik al snel bij Multiship Holland uit. Ik had niet alleen veel goeds gehoord over deze werf. Ook had ik gezien dat er de mogelijkheid bestond om zelf aan een schip te werken.

Het staalwerk heb ik voor een deel zelf samen met staalwerkers van buitenaf gedaan en voor een deel samen met medewerkers van Multiship Holland. De loods waarin dit gebeurd is erg prettig, schoon en licht.

Voor het coaten wordt goed de tijd genomen, erg secuur worden de lagen opgebouwd. Het resultaat is dan ook prachtig. Verder rest mij te zeggen dat de sfeer erg vriendelijk en gastvrij is, erg fijne werf.