Het vlot Sterke Yerke

Bij ons op de werf hebben we de afgelopen vijf weken hard gewerkt aan het vlot Sterke Yerke, waar wij trotse sponsor van zijn.

Sterke Yerke

Sterke Yerke toont met een simpel zeilvlot dat inzet, doorzettingsvermogen, avontuur en een goed netwerk tot grote prestaties kunnen leiden. Wat in 1974 als een lokaal initiatief begon, zet Sterke Yerke nu wereldwijd voort om bewustwording te creëren over de plasticvervuiling in onze oceanen. Met hun nieuwe vlot, Sterke Yerke IV, varen ze van de Waddenzee en Noordzee naar Europese wateren, voeren metingen uit en vergroten de bewustwording over het probleem. Hun doel is om fabrikanten, overheden en consumenten bewust te maken van hun aandeel in de vervuiling en hen aan te zetten tot actie voor een wereld met gezonde oceanen en dieren.

Onze werkzaamheden

We hebben de masten verwijderd voor aanpassingen, het onderwaterschip van een nieuwe laag antifouling voorzien, aanpassingen aan het roer gemaakt voor betere vaareigenschappen en faciliteiten verleend voor doe-het-zelf werkzaamheden. Wij zijn enorm trots op ons werk aan Sterke Yerke en kijken vol verwachting uit naar de verdere avonturen van dit bijzondere vlot.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Reparatie
  • Onderhoud
  • Doe-het-zelf units